Anasayfam Yap | Favorilerime Ekle  

 

 

 

 

 

 

Bugün         

 

     BİTPAZARI

 

 

                SATILIK  EL YAPIMI  HF 5 BAND MOBİL ANTENLER

                               (80m, 40m, 20m -15m - 10,11m )     

     ÖZELLİKLERİ :

     1-BOYU                                     :  120cm (swr ayar çubuğu hariç)

     2-ANTEN KALINLIĞI            :  9mm

     3-KABLO UZUNLUĞU           :  3m (RG 58)

     4-DİPLİK                                  :  Diplik Takımı (Kablo Ucunda Jakı, Kablo Soketi ile Plastik ve Metal Parçalar)   

     5-ÇALIŞMA FREKANSI        :  Bütün Antenler SWR Ayarı ile Bandın Altında ve Üstünde de Rahatça Çalışır.

     6-SWR’Sİ                                  :  1:1

     7-ÇALIŞMA WATTI                :  100 WATT

     MONTAJ İÇİN GEREKEN    : Aracınızın Durumuna Göre Anten Ayağı Seçip Almanız Gerekir.

     FİYAT İÇİN  ARAYINIZ         :  0.505.8274246    ta3enkaragoz@.hotmail.com

 

 

 

ANTENİN KULLANIMA HAZIR  HALİ

 

 

DİPLİK-3m KABLO-JAK

 

 

QRP'LER İÇİN (HF) FREKANS METRE

        Merhaba Radyo Amatörü Arkadaşlarım,
        Boş zamanımda yapmış olduğum qrp ler vb. çalışmalar için tasarlanmış olan programlanabilir frekans metre plastik kutulan-mış olup güç kaynağı da içindedir. Alan amatör arkadaşım 220v 'a fişi takıp hemen kullanabilecektir. Her radyo amatörü arkada-
şıma lazım olan bir frekans metredir. Çünkü qrp lerde VFO da 12..288 KHz frekans üretilmekte. Ama bunun karşılığı olarak 7MHz de hangi frekansa karşılık geldiğini hemen anlamak çok zordur. Sürekli çıkarma işlemi yapmak  gerekmektedir.Bu da pra-

tik değildir. Ama bu frekans metre ile ara frekans değerini programlayıp girilerek sizin yerinize sürekli bunu yapmaktadır.Örnek olarak 12.210.50-5.118.50= 7.092.00KHz yapar. Vfo ile ara frekansı toplayarak LCD de gösterir.Veya tersine olarak örneğin: 1.973.50KHZ+5118.50KHz=7.092.50KHz eder. Burada da vfo ile ara frekansı toplayarak LCD de gösterir.
        Bunların haricinde de isterseniz Referans frekansına 00.000.00KHz yazarak ve VFO+IF modu seçilerek Direk gördüğü frekansı okutmak mümkündür. Direk ölçüm aralığı 0-60MHz'dir.Ayrıca doğru okuması için titiz bir kalibrasyon da yapılmıştır.

Çift satır ışıklı minik LCD kullanılmıştır.
 
                                                       ŞU AN ELİMDE YAPILMIŞ YOKTUR.

 

                                                                             

 

                                                                       ANA SAYFAYA GERİ DÖN

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                               

Copyright © 2007-2008 Tüm hakları saklıdır.TA3EN Hüseyin KARAGÖZ'e ait Web Sitedir. Tasarım TB5X, güncelleme TA3EN-Hüseyin KARAGÖZ'e aittir.